Pranje ruku ili dezinfekcija? Otkrijte što je bolje - Svijet Aloe Vere

Pranje ruku ili dezinfekcija? Otkrijte što je bolje

Pranje ruku ili dezinfekcija?

Pranje ruku ili dezinfekcija? Kada je u pitanju higijena, ovo postaje često pitanje. Sada dajemo odgovor.

Svake godine u vrijeme kada počinju vladati gripe i virusi ponovno se nameće pitanje higijene i redovitog pranja ruku. I to s pravom. Pranje ruku ili dezinfekcija

Kapljice (i time bakterije) koje se izbacuju kašljanjem i kihanjem lako se prenose među ljudima, bilo rukovanjem ili jednostavnim dodirivanjem kvake, nakon čega diramo usta ili nos.

Iz tog razloga je izuzetno važno da redovito i temeljito peremo ruke, a kada to nismo u mogućnosti, onda barem koristimo dezinfekcijsko sredstvo.

Ne zamjenjujte pranje ruku s dezinfekcijskim sredstvima!

Koliko god dezinfekcijska sredstva bila korisna, ona ne mogu zamijeniti temeljito pranje ruku (no to ne znači da trebate izbjegavati dezinfekciju).

Ne koristite dezinfekcijska sredstva kada su Vam ruke vidno prljave! Dodavanjem malo alkohola na prljavštinu poput one od popravljanja bicikla, mijenjanja ulja na autu ili tome slično neće ništa postići.

Kada koristiti dezinfekcijska sredstva?

Normalno je da nemate uvijek pristup toploj vodi i sapunu, drugim riječima niste uvijek u mogućnosti oprati ruke.

Što u situacijama kada ste u šetnji? U prirodi? Na putovanju? Ili jednostavno s djecom u parku?

Upravo za takve situacije su sredstva za dezinfekciju ruku stvorena. Gel na bazi alkohola (barem 60% alkohola) je spas za situacije kada ne možete oprati ruke. Pranje ruku ili dezinfekcija

Iako su sapun i voda najučinkovitiji, istraživanje provedeno na više od 900 djece u Španjolskoj pokazalo je da djeca koja koriste dezinfekcijska sredstva manje izostaju iz škole, imaju manje respiratornih infekcija i manje trebaju antibiotike. 

Istraživanje je također pokazalo da je grupa djece koja je upotrebljavala sapun i vodu za 21% imala veći rizik infekcije dišnih putova i 31% veći rizik potrebe prepisivanja antibiotika. Respiratornih infekcija kod djece koja su koristila dezinfekcijsko sredstvo bilo je 23% manje.Pranje ruku ili dezinfekcija

Pri odabiru dezinfekcijskog sredstva pobrinite se da sadrži barem 60% alkohola kako bi ubio bakterije i viruse kojih se želite riješiti, ali da Vam ne isušuje ruke. Osobne preferencije obično uključuju i da je ugodnog mirisa, te da se brzo upija. Sve navedeno je opis Forever Hand Sanitizera u kojem Aloe Vera stabilizira kožu, a med ju hidratizira i čini mekom, pri čemu ugodno miriši po limunu i lavandi.

Kako pravilno prati ruke?

Kako bi se izbjegle zaraze, ruke treba prati nakon dolaska kući, prije i nakon kuhanja, nakon odlaska u zahod i nakon svakog kontakta sa životinjama.

Također treba pripaziti da se pranju ruku posveti dovoljno vremena. Ruke treba nasapunati i trljati 20-30 sekundi, a zatim ih dobro isprati.

Zaključak:

Najbolji izbor je temeljito oprati ruke toplom vodom i sapunom, no kada ovo nije moguće, dezinfekcijska sredstva su odlična alternativa.

Pitali smo: pranje ruku ili dezinfekcija?

Odgovor je: oboje.

Svidio Vam se članak Pranje ruku ili dezinfekcija? Otkrijte što je bolje?

Pročitajte Kako ubrzati rast noktiju na prirodan način!


Za sva pitanja i narudžbe kontaktirajte nas na +385 99 843 6374 ili nam pošaljite poruku ovdje.

NARUČITE FOREVER LIVING PRODUCTS U VAŠOJ ZEMLJI!

 

UK USAAUSTRALIA
CANADACZECHGREECE
LUXEMBOURGBELGIUMSPAIN
NEW ZEALANDNORTHERN IRELANDNETHERLANDS
IRELANDSLOVAK REPUBLICPORTUGAL

DOSTAVA U ROKU  2 RADNA DANA!

Napomena:

Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products.

Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju.

Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

 

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.