ALOE VERA - kraljica ljekovitih biljaka - Svijet Aloe Vere

ALOE VERA – kraljica ljekovitih biljaka

Ljekovita Aloe Vera

Ljekovita Aloe Vera koristi se već više od 6 000 godina, no tek u posljednjih nekoliko godina je zaista počela dobivati pažnju koju zaslužuje.

Krema za ruke od Aloe Vere, Aloe Vera gel, šampon za kosu od Aloe Vere, krema od Aloe Vere za opekotine, pasta za zube od Aloe Vere… Aloe Vera ovo, Aloe Vera ono.

Zašto je toliko popularna?

Prvo i najvažnije, nevjerojatno je ljekovita.

Aloe Vera tradicionalno se koristi za zacjeljivanje rana, kožnih bolesti, te kao laksativ.

Danas, njena upotreba raširena je u dodacima prehrani, kozmetici, zdravstvenoj industriji, industriji ljepote, fitness i dr.

5 osnovnih primjena ljekovite Aloe Vere:

1. prirodni je laksativ

Dokazano Aloe Vera pomaže kod problema s probavom, a najbolja je u što čišćem obliku. 

Najčišća Aloe Vera na tržištu je sigurno Forever Aloe Vera gel s 99,7% čistog gela iz lista Aloe Vere.

2. hidratizira i omekšava kožu

Ono što je posebno kod Aloe Vere je što ne ostavlja masni trag na koži i omekšava kožu bez začepljenja pora.

Istraživanja su pokazala da je ekstrakt aloe vere učinkovita prirodna supstanca za poboljšanje hidratacije kože – čineći ga korisnim sastojkom kozmetičkih formulacija te kao tretman za suhu kožu (preporučamo Forever Mask Experience Set).

Nadalje, može se koristiti u tretmanu nakon brijanja (preporučamo Gentleman’s Pride), jer će učinkovito hidratizirati kožu. 

3. ublažava opekline

Ljekovita Aloe Vera ima antiinflamatorni i učinak hlađenja, zbog čega je savršena za “izgorjelu” kožu jer stvara zaštitni sloj na koži koji zadržava vlagu.

Bogata je i antioksidansima i mineralima koji mogu pomoći u brzini ozdravljenja, te je korisna u lokalnom liječenju upalnih stanja kože kao što je crvenilo kože.

Zbog svega navedenog, preporuča se što veća upotreba tijekom ljetnih mjeseci. Posebno u obliku kreme kao zaštita od sunca (preporučamo Aloe Sunscreen spf 30)

Pročitajte više kako da uz pomoć Aloe Vere zaštitite kožu od sunca.

4. ojačava imunitet

Za jačanje imuniteta uskače Aloe Vera gel prirodan napitak s 99,7% Aloe Vere, koji svakodnevnim korištenjem pomaže da u organizam unesemo potrebne hranjive tvari za zdraviji i otporniji imunološki sustav.

Pročitajte o drugim načinima kako ojačati imunitet u članku Prirodno PODIZANJE IMUNITETA.

5. ubrzava zacjeljivanje rana

Četiri eksperimentalne studije pokazale su da Aloe Vera može smanjiti vrijeme ozdravljenja prvog ili drugog stupnja opeklina za gotovo devet dana, u usporedbi s kontrolnim skupinama. 

Aloe Vera ubrzava reprodukciju stanica kože čak osam puta i prodire u epidermu (vanjski sloj kože) četiri puta brže od vode, kaže dr. Danhof iz North Texas Research Laboratories.

Kao najbolju kombinaciju protiv opeklina preporučamo Forever First sprej na bazi aloe vere, propolisa i 11 ljekovitih biljaka, te Aloe Vera Gelly kremu.

Što je zapravo ljekovita Aloe Vera?

aloe veraKada se kaže Aloe Vera, zapravo se misli na specifičnu vrstu aloe, a to je Aloe Barbadensis Miller.

Aloe vera biljka je sluzastih listova koja raste u tropskom i suptropskom području, najčešće u Africi i na Karibima.

Listovi su joj dugi do 60 centimetara, bodljikava ruba, pri vrhu šiljasti, mesnati te blijedozelene boje.

Danas se u fitofarmaciji i službenoj medicini koriste samo proizvodi dobiveni iz vrsta Aloe barbadensis i Aloe capensis. 

Jedni od proizvoda dobivenih iz Aloe Barbadensis Miller su Forever proizvodi, koristeći samo gel iz unutrašnjosti lista, bez štetne kore.

Činjenica da se ne koristi kora u proizvodnji znači da proizvodi nisu nimalo štetni, te nema potrebe za prestankom konzumacije nakon određenog perioda (kako kod drugih proizvođača).

Na Foreverovim plantažama, Aloe Vera je ručno brana na vrhuncu njene zrelosti. Listovi su pažljivo odstranjeni od donjeg dijela, nakon toga su pažljivo oprani i ručno obrađeni, kako bi osigurali da ostane samo čisti unutarnji gel iz lista.

A gdje su dokazi?

Aloe Vera smatra se najsigurnijim biljnim sredstvom za rješavanje problema zatvora stolice, te ujedno i najdulje poznatim jer postoje zapisi koji o tome svjedoče stariji od 3000 godina. 

Najraniji zapis korištenja ljekovite Aloe Vere nalazi se na Ebers Papirusu (egipatski medicinski zapis) iz 16. stoljeća prije Krista.

Prema istraživanju objavljenom u Indijskom časopisu za dermatologiju, u starom Egiptu Aloe Veru su zvali “biljkom besmrtnosti”. Autori tog istraživanja su također dodali da se Aloe Vera terapeutski koristi već stoljećima u Kini, Japanu, Indiji, Grčkoj, Egiptu i Meksiku.

Dokazano je da djeluje kao laksativ, te ga je kao takvog odobrila Američka agencija za hranu i lijekove (FDA – Food and Drug Administration).

Za sva pitanja i narudžbe kontaktirajte nas na +385 99 843 6374 ili nam pošaljite poruku ovdje.

NARUČITE FOREVER LIVING PRODUCTS U VAŠOJ ZEMLJI!

 

UK USAAUSTRALIA
CANADACZECHGREECE
LUXEMBOURGBELGIUMSPAIN
NEW ZEALANDNORTHERN IRELANDNETHERLANDS
IRELANDSLOVAK REPUBLICPORTUGAL

DOSTAVA U ROKU  2 RADNA DANA!

Napomena:

Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products.

Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju.

Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

 

1 Komentar
  1. […] Sve o blagodatima i učincima Aloe vere na naš organizam pročitajte  OVDJE […]

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.