Riješite se NEUGODNOG ZADAHA lako i brzo - Svijet Aloe Vere

Riješite se NEUGODNOG ZADAHA lako i brzo

Riješite se neugodnog zadaha

Riješite se neugodnog zadaha i uljepšajte dan ljudima oko sebe.

Jutarnja higijenska rutina uključuje pranje zubi ne samo zato što je to vrlo dobro za zdravlje naših zubi, nego i kako bismo se riješili neugodnog jutarnjeg zadaha.

Ipak, neugodan zadah može se pojaviti iz brojnih (uglavnom zdravstvenih) razloga i ponekad nije riješiv jednostavnim pranjem zubi.

 

Što podrazumijeva neugodan zadah?

Loš ili neugodan zadah podrazumijeva neugodan miris koji dolazi iz usta, a poznat je i kao halitoza, odnosno “pokvaren zadah”, kada govorimo o kritičnom stanju.Riješite se neugodnog zadaha

Uobičajeno je da je loš zadah uzrokovan skupljanjem bakterija u ustima.

Iako određena hrana poput češnjaka i luka mogu rezultirati privremenim neugodnim zadahom, to obično nije uzrok kroničnog lošeg zadaha.

Neprestana pojava lošeg zadaha najčešće je uzrokovana gljivicama ili nakupljanjem kandide.

Hlapljivi sumporni spojevi (VSC) glavni su faktor za oralni vonj, koji može proizaći iz raspada hrane, zubnog plaka, oralne bolesti i drugih čimbenika.

 

Najčešći uzroci neugodnog zadaha:

  1. Infekcije i loša oralna higijena što može dovesti do nakupljanja bakterija
  2. Suha usta, stanje u kojem nemate dovoljno sline za neutralizaciju kiselina, uklanjanje mrtvih stanica i zadržavanje bakterija uravnoteženima
  3. Čirevi u trbuhu (ulkus), ili točnije, Helikobakter pilori, negativna bakterija koja naseljava dijelove želuca i uzrokuje čireve
  4. Previše bakterija koje proizvode sumpor
  5. Lijekovi koji često uzrokuju suha usta

 

Da li žvake i vodica za ispiranje usta pomažu?

Ako doista želite riješiti svoj problem s lošim zadahom, žvake i tekućina za ispiranje usne šupljine će samo privremeno zamaskirati problem.Riješite se neugodnog zadaha

Da biste se dugoročno riješili neugodnog zadaha, trebate otkriti korijen problema.

Mnoge vodice za ispiranje usta i žvake sadrže alkohol, umjetna bojila, umjetne zaslađivače i mnoge druge sastojke kojima ne želite prići ni blizu.

Vodice za ispiranje usta alkoholom u svom sastavu ubijaju loše bakterije u ustima koje uzrokuju taj neugodan miris, ali pritom ubijaju i dobre bakterije. Ako i nemaju toliko alkohola u sebi da ubiju sve bakterije, onda uopće ne riješavaju problem već samo vrlo privremeno maskiraju loš zadah.

Riješite se neugodnog zadaha na pravi način.

 

Prirodna rješenja za neugodan zadah

Ako Vam je dosta vlastitog neugodnog zadaha od kojeg se čak i Vama zavrti u glavi (a kamo li ljudima u neposrednoj blizini), isprobajte jedan ili više od sljedećih prirodnih rješenja.

Riješite se neugodnog zadaha prirodnim putem.

 

Žvačite začine i bilje

Jedan od razloga za loš zadah su bakterije u ustima koje proizvode sumpor. Zvuči grozno, ali svi ih imamo. Neki više, neki manje.Riješite se neugodnog zadaha

Dobra vijest je: možete neutralizirati spojeve koje ove bakterije proizvode žvakanjem bilja koje ubija te bakterije (najbolje sirovog bilja).

Izbor je velik, birajte prema preferencijama: pepermint, kadulja, eukaliptus, klinčić, sjemenke komorača, peršin i cimet.

 

Isperite grlo mješavinom vode i esencijalnih ulja

Ispiranje grla mješavinom vode i esencijalnih ulja postiže iste rezultate kao i žvakanje začina i bilja.Riješite se neugodnog zadaha

Dodajte nekoliko kapi esencijalnog ulja u čašu vode, isperite (“grgljajte”) dobivenu tekućinu u grlu 20 sekundi tri puta na dan i neugodan miris koji se širio iz Vaših usta će nestati.

Najučinkovitija esencijalna ulja uključuju pepermint, čajevac i limunska ulja. Za najbolje rezultate, kombinirajte sva tri.

 

Popijte šalicu biljnog čaja

Da, šalica biljnog čaja – poput zelenog čaja ili ovog biljnog čaja od cvijeta Aloe Vere i ljekovitog bilja – može utjecati na zadah.Riješite se neugodnog zadaha

Pokazalo se da polifenoli u biljnim čajevima neutraliziraju sumpor u slini, time eliminirajući loš zadah.

 

Dodajte probiotike u svoju prehranu

Usta su dio probavnog sustava, koliko god mi to zanemarivali. Prema tome, ako postoji bakterijska neravnoteža negdje drugdje u probavnom sustavu, vjerojatnost je da će ono utjecati na zadah.Riješite se neugodnog zadaha

Dobro rješenje za ovaj problem su probiotici – bilo kao dodaci prehrani ili kroz hranu.

Od hrana, preporučamo kefir i organski grčki jogurt.

Doduše, u usporedbi s biljem, probiotici nemaju trenutački učinak. Potrebno je nekoliko tjedana da utječu na zdravlje i time riješe problem neugodnog zadaha.

 

Žvačite žvaku od eukaliptusa (bez šećera)

Ranije smo rekli da žvake nisu rješenje za loš zadah – tek ga privremeno prikriju. Riješite se neugodnog zadaha

Tipične žvake sadrže puno šećera i sintetičkih kemikalija, no iznimka koja uistinu pomaže za zadah su žvake od eukaliptusa koje ne sadrže šećer.

Eukaliptus ima snažan prirodni miris koji prikriva neugodnjak koji proizlazi iz usta, ali također djeluje na sumpor koji proizvode loše bakterije u ustima. 

Svakako pročitajte sastojke u žvaki prije nego ju kupite.

 

Pored svega navedenog, valja spomenuti da je za zdravu usnu šupljinu – i time sprječavanje neugodnih mirisa – potrebno redovito piti vodu, te izbjegavati kavu, alkohol i cigarete pošto ovo troje isušuje usta.

Također, sjetite se ponekad primijetiti na sebi da li dišete kroz usta jer to može biti još jedan način kako si isušujete usta.

 

Svidio Vam se članak Riješite se neugodnog zadaha?

Pročitajte kako da pobijedite umor i spriječite se od spavanja na poslu.

 

NARUČITE FOREVER LIVING PRODUCTS U VAŠOJ ZEMLJI!

 

UK USAAUSTRALIA
CANADACZECHGREECE
LUXEMBOURGBELGIUMSPAIN
NEW ZEALANDNORTHERN IRELANDNETHERLANDS
IRELANDSLOVAK REPUBLICPORTUGAL

DOSTAVA U ROKU  2 RADNA DANA!

Napomena:

Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products.

Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju.

Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

 

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.