Rad od kuće: produktivnost bez stresa - Svijet Aloe Vere

Rad od kuće: produktivnost bez stresa

Rad od kuće = produktivnost bez stresa!

Rad od kuće omogućava produktivnost bez stresa – ako se pravilno organiziramo.

Iz tog razloga vam u nastavku donosimo savjete i alternativna rješenja iz prirode za ugodniji dan s manje stresa kako bi se mogli koncentrirati na ono što vam je važno.

Savjeti kako povećati produktivnost, a smanjiti stres

Sljedeći savjeti možda će zvučati toliko jednostavno da si pomislimo “Naravno, pa znao/la sam to”, ali ponekad ih svejedno trebamo čuti da bismo ih zaista čuli.

Ustanite ranije

“Ali krevet je tako udoban”, “mogu si priuštiti još 30 minuta izležavanja” ili “samo ću pogledati što ima na (umetni društvenu mrežu na kojoj onda provedete sat vremena)”.

Sve su to vrlo dobro poznati izgovori da se u krevetu ostane dobro nakon što je alarm odzvonio zadnji alarm, ali jutarnja rutina je neizmjerno važna kako biste održali produktivnost.

Ako dan započnete produktivno, takav će i ostati.

Pratite svoj raspored

Kada smo kuće i imamo mogućnost sami si određivati radno vrijeme ili rokove, ponekad se znamo izgubiti u toj slobodi.

Počnemo s “multitasking”-om koji se onda odvuče u nedogled, tako da na kraju ne znamo ni što smo zapravo trebali napraviti i od kuda smo krenuli.

Unaprijed određena rutina i struktura uštedit će vam mnogo vremena i nepotrebnog stresa.

Ostavite se društvenih mreža

Facebook, Instagram, YouTube – uvijek ima novog sadržaja. Nebrojivo puno sadržaja.

To ne znači da ga moramo svaki dan, cijeli dan iščitavati i gledati.

Mobiteli su nam uvijek u ruci i obavijesti nam stalno iskaču, pogotovo ako imamo otvorenu karticu na laptopu i stalno čujemo onaj “bing” koji označava još jednu obavijest.

Ugasiti internet, kao što se nekada savjetovalo, danas je nerealno i nepraktično. Iz tog razloga, važna je snaga volje i držanje rasporeda i dnevnih ciljeva kako ne bismo sve poslove odradili polovično jer smo, eto, baš morali lajkati tu sliku.

Ne precjenjujte se

Da, kod kuće ste i možete uraditi toliko toga, što za kuću, što za posao.

To ne znači da si možete na raspored natovariti nerealno mnogo zadataka za taj dan.

Procijenite sami odmah ujutro koliko ste taj dan psihički i fizički sposobni za rad, te si odredite ciljeve i zadatke sukladno tome.

Ako ne uspijete prekrižiti sve s liste? Nema veze, sutra ćete se osjećati bolje i tijekom dana odraditi možda i više od predviđenog.

Fizička aktivnost (10 minuta puno znači) – ili vrijeme za sebe

O, da, fizička aktivnost stigla je i na ovaj spisak. 

Samo 10 minuta aktivnosti, makar to bilo razgibavanje i istezanje, može puno značiti za vaše zglobove, kralježnicu, vrat i kukove, a šetnja ili trčanje će još bolje djelovati.

S obzirom da posao od kuće uglavnom uključuje sjedenje za stolom ili na kauču/krevetu, normalno je da se cijelo tijelo pokoči. Nakon toga, slijede i bolovi, bilo u vratu, ramenima ili kukovima.

Fizička aktivnost, čak i ona kraćeg vijeka, pokazala se stimulativnom za mozak (time i za vaš rad i produktivnost), a dodatno daje i energije.

Zaista nije teško “guglati” neki kratak video i slijediti upute, a tijelo će vam biti zahvalno.

Ako vas to još uvijek nije uvjerilo, što se stresa i anksioznosti tiče, fizičku aktivnost možete zamijeniti s malo privatnog vremena za sebe i svoj gušt – bilo da to uključuje dobru knjigu, toplu kupku, zanimljiv film ili pjevanje pred ogledalom.

Alternativno rješenje?

Priroda nije samo lijepa za gledati i uživanje na svježem zraku, već pruža i rješenje za ljudske tegobe.

Da, udisanje svježeg zraka može nam pročistiti misli i slušanje valova ili cvrkut ptica može smiriti um. Sve od navedenog i općeniti boravak u prirodi imaju umirujuć učinak na smirenje organizma i umanjenje stresa.

Međutim, najčešće je teško priuštiti si takve trenutke, posebno kada nam je najpotrebnije – usred radnog tjedna, prije velikog sastanka ili važnog nastupa.

Iz tog razloga postoje dodaci prehrani.

Jeste li kad čuli za matičnu mliječ?

Znate li što je i kako djeluje?

Royal Jelly

Za početak, matična mliječ sadrži osam važnih aminokiselina, bogata je vitaminima i mineralima, a služi kao “pčelinja hrana”, što samo po sebi govori mnogo s obzirom da se radi o pčelama.

Upravo matičnu mliječ možete pronaći u Forever Royal Jelly tabletama koje su uz to bogate i proteinima, a djeluju nevjerojatno umirujuće na organizam i u najstresnijim situacijama.

Pročitajte više o Royal Jelly dodatku prehrani ovdje.

Priroda se za sve pobrinula!

Za sva pitanja i narudžbe kontaktirajte nas na +385 99 843 6374 ili nam pošaljite poruku ovdje.

NARUČITE FOREVER LIVING PRODUCTS U VAŠOJ ZEMLJI!

 

UK USAAUSTRALIA
CANADACZECHGREECE
LUXEMBOURGBELGIUMSPAIN
NEW ZEALANDNORTHERN IRELANDNETHERLANDS
IRELANDSLOVAK REPUBLICPORTUGAL

DOSTAVA U ROKU  2 RADNA DANA!

Napomena:

Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products.

Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju.

Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

 

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.