Ostvarenje snova uz ONLINE posao - Svijet Aloe Vere

Ostvarenje snova uz ONLINE posao

Posao iz vlastitog doma, bez određenog radnog vremena, gdje si sam sebi šef. Zvuči odlično. Zvuči kao opis e-posla, tj. online posao. Najbolji dio? Daleko je od neostvarivog.

Online posao podrazumijeva bilo kakve poslovne aktivnosti koje se događaju online (preko Interneta). Danas se gotovo svaka poslovna djelatnost može u nekoj formi pronaći na Internetu, u suprotnom se poduzeća suočavaju s ozbiljnim problemima, a možda čak i propadanjem tvrtke.

″Ignoriranje online marketinga je kao otvaranje tvrtke bez da kažeš nekome.″

 

Kako prepoznati online posao?

Na Internetu nailazimo na svakakve portale, društvene mreže, stranice, blogove i mnogo toga drugog, a za neke od njih možda ni ne primijetimo što predstavljaju.

Evo nekih od formi u kojima se poslovi i tvrtke pojavljuju na Internetu:

  • web stranice
  • online trgovine
  • blogovi
  • računi na društvenim mrežama

Koje su prednosti i nedostaci online posla?

Mnogo poduzetnika i tvrtki ima svoje nedoumice o počinjanju ili proširivanju posla na Internet, posebice ako nisu vješti s tehnologijom i sumnjaju u svoje sposobnosti s istom.

Prednosti online posla:

  • ušteda troškova
  • bolja fleksibilnost i učinkovitost u dostavi proizvoda i usluga
  • 24/7 dostupnost kupcima i korisnicima iz svih zemalja svijeta

Mogući nedostaci online posla:

  • potreba za edukacijom o tehnologiji
  • softver (računalni programi) i hardver (računalna oprema) troškovi

IT edukacija

(IT = eng. information technology, hrv. informacijska tehnologija)

Učenje o korištenju računala i njegovih softverskih paketa, kao i načini navigacije Internetom bez da se izgubite, omogućit će vam mnogo lakše poslovanje.

Nemojte se uplašiti ako niste stručnjak za računalo – postoji mnogo informacijskih tečajeva i edukacija.

Upravo vam jednu od takvih edukacija o Internet marketingu, dominaciji na društvenim mrežama i izgradnjom vlastitog brenda nudimo u Foreveru. Ako ste zainteresirani, potražite me na Facebooku.

“Tajne” činjenice o uspješnim online poslovima koje neki ne razumiju

Postoji mnogo zabluda o tome što je potrebno za pokretanje uspješnog online poslovanja. Smatram da čak i iskusni poduzetnici često podcjenjuju vrijeme, energiju i vještinu koja je potrebna za uspjeh na Internetu.

Evo top 10 činjenica o uspješnim online poslovanjima:

1. Brzo rastu.

Iako je rijetkost da postanu uspješni preko noći, također je rijetkost da im za to treba više od dvije godine.

2. Maksimalno iskorištavaju nevjerojatne alate kako bi uštedjeli vrijeme i novac.

Ne postoji ni jedno uspješno online poslovanje koje ne koristi barem 5-10 nevjerojatnih alata koji obavljaju pola posla umjesto njih. Ti alati i programi su apsolutno nužni za jedan online posao zbog toga što pružaju veliku uštedu vremena i novca te povećavaju produktivnost.

3. Društveni mediji su njihovo ne-tako-tajno oružje.

Ne možeš voditi uspješno online poslovanje bez korištenja društvenih medija, u današnjem razvijenom svijetu koji iznimno ovisi o društvenim mrežama to je nepobitna činjenica.


4. Znaju da pasivni prihod nije zapravo toliko pasivan.

Mnogi smatraju da imati online posao znači da radiš minimalne radne sate, dok piješ margaritu na plaži, a novac samo teče u vaš novčanik. Istina, broj radnih sati je u ovom slučaju fleksibilan, ali riječ “pasivan” nema svoje puno značenje. Možete imati potpuno funkcionalan i razvijen online posao koji sam obavlja sve što treba, ali čak i uz sve to još uvijek je potrebno nadgledati i upravljati zadacima za širu sliku. Hoćete li to raditi s plaže dok pijete margaritu, u potpunosti je vaš izbor.


5. Usredotočeni su na širu sliku.

Iz ovog razloga online posao nije za svakoga. Umjesto da se posvećujete svakom detalju, potrebno je prebaciti fokus na ciljeve, planove, traženje trendova i sl.


6. Razumiju vrijednost nevjerojatnog sadržaja.

Content marketing je obavezan za online poslovanja. Za uspjeh u ovoj vrsti posla, nužno je stvarati bitan i koristan sadržaj.


7. Ulažu sve što imaju.

Mnogi smatraju da mogu raditi svoj “redovni” posao i onda na kraju dana uložiti pola sata u svoj online posao. Iako to nije neizvedivo, uspješna online poslovanja su postala uspješna jer je u njih uloženo mnogo sati i truda, svaki dan.


8. Strastveni su oko toga što rade.

Vođenje online poslovanja može ponekad biti teško, počnete nailaziti na svakakve prepreke. Zbog toga je bitno da ste strastveni oko toga što radite jer tako nećete izgubiti zanimanje niti volju uložiti 110% energije u ostvarenje svog cilja.


9. Djeluju prije nego što je sve savršeno.

Ne trebate se osjećati kao da sve znate i da je sve savršeno prije nego što počnete. Nemoguće je znati sve što vam je potrebno i rješenje za svaki mogući problem, zato ne treba oklijevati i odgađati, već odmah krenuti i postepeno kroz vlastito iskustvo naučiti. Neće biti lagano, kao ni svaka druga stvar na ovom svijetu koja je vrijedna putovanja, ali konačni rezultat je vrijedan truda.


10. Ne dopuštaju da ih neuspjeh porazi.

Kao i u svakom poslu, neuspjeh je dio šire slike. Bitno je ono što učinite kada doživite neuspjeh. SEO strategija ne funkcionira? Promijenite ključne riječi. Content marketing ne donosi željene rezultate? Usredotočite se na detaljniji sadržaj. Postovi društvenih medija ne potiču dovoljan angažman? Proučite svoje konkurente kako biste vidjeli što možete oponašati (ili učiniti još bolje).

Moje iskustvo

Na nešto osobniju notu, sve što mi je bilo potrebno znati o online poslovanju naučila sam kroz ovu edukaciju. Iako sam smatrala da dovoljno dobro poznajem svijet računala i Interneta, otkrila sam mnogo toga novog i korisnog.

Izrada web stranice, izrada bloga, Facebook stranice, Google+ profila, SEO optimizacija, Pinterest, Instagram, Twitter – i mnogo toga drugog. Upoznala sam se s mnogo novih pojmova, a znanje koje sam već imala o nečemu od toga, dodatno sam unaprijedila.

Život je neprestano učenje – ako mi sami odlučimo da želimo učiti, da se želimo promijeniti i da želimo napredovati. 

Razlika u uspješnosti online poslovanja je ne samo u satima i energiji uloženoj u razvoj posla, nego i u satima i energiji uloženoj u razvoj samoga sebe.

Ako želite pročitati više o edukacijiForever Living Products ili čime se točno bavim, posjetite moj blog ili me potražite na društvenim mrežama:

Facebook     Instagram     Twitter     Google+

 

Svidio Vam se članak?

Pročitajte više.

NARUČITE FOREVER LIVING PRODUCTS U VAŠOJ ZEMLJI!

 

UK USAAUSTRALIA
CANADACZECHGREECE
LUXEMBOURGBELGIUMSPAIN
NEW ZEALANDNORTHERN IRELANDNETHERLANDS
IRELANDSLOVAK REPUBLICPORTUGAL

DOSTAVA U ROKU  2 RADNA DANA!

Napomena:

Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products.

Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju.

Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

 

1 Komentar
  1. […] daje. Vaš osobni popust može doći i do 48%. Uz napomenu da ovaj posao možete raditi i  ONLINE i offline u vrijeme kad to vama […]

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.