Od društvene mreže do profitabilnog posla - Svijet Aloe Vere

Od društvene mreže do profitabilnog posla

Od društvene mreže do profitabilnog posla

Od društvene mreže do profitabilnog posla moguće je doći uz malo znanja i malo više truda.

Društveni mediji su dominantna sila u suvremenom svijetu koja može promijeniti mišljenja, privući više posla, povećati prodaju ili izgraditi i oblikovati brand ili posao.

Od društvene mreže do profitabilnog poslaProvodite nekoliko sati dnevno na Facebook-u ili svaku večer govorite “još samo jedan YouTube video”?

To su posljedice utjecaja društvenih medija na sve nas od početka ovog stoljeća.

Tijekom godina, društvene mreže pokazale su se učinkovitim platformama za internet marketing.

Samo na Facebook-u postoji više od milijun malih ili srednjih poduzeća koja se redovito oglašavaju, a veće kompanije troše preko 100 milijuna dolara godišnje na oglašavanje na Facebook-u.

 

Zašto nas društvene mreže toliko privlače?

Nije čudo da društvene mreže stvaraju ovisnost u nama tijekom vremena. Sadrže sve što možemo poželjeti! No za sada, zadržimo se na brandu, poslu i zaradi.

Društvene mreže su se pokazale kao najbolji medij promoviranja bilo čega – ljudi, proizvoda, osobnosti, usluga, pa čak i emocija. Sve navedeno uzrokuje neku reakciju jer na svakoj društvenoj mreži postoji skupina ljudi zainteresirana upravo za takav sadržaj.Od društvene mreže do profitabilnog posla

Poslovno gledano, nije pravilo da će svaka društvena mreža donijeti željene rezultate. Prvo je potrebno procijeniti alate i kanale za društvene mreže i njihova primjerenost za poslovne subjekte.

Iz tog razloga nudimo 4 faktora koja utječu na uspješnost na društvenim mrežama i što radimo pogrešno kada pokušavamo doći od društvene mreže do profitabilnog posla.

 

1. Količina prometa koju možete očekivati

Svaka društvena mreža ima milijune korisnika i aktivne perspektive. Najbolje je započeti s prepoznavanjem mreže na kojoj postoji najviše publike za željenu industriju.Od društvene mreže do profitabilnog posla

Vizualni proizvodi, odjeća, umjetnost – svemu tome i mnogo više mjesto je na mrežama poput Facebook-a, Instagram-a, Pinterest-a i dr.

Ako je sadržaj koji poduzeće ili osoba pruža koristan, snažan, dosljedan i jedinstven, može se ostvariti znatna količina prometa s društvenih mreža.

 

2. Kolika je stopa povrata

Upiti, pozivi, pitanja vezana za proizvod ili uslugu, pitanja o tome što radite i kako (profesionalno gledano) pomažete ljudima – sve od navedenog je povrat uloženog vremena, rada i novca u društvene mreže.

No prvo trebate odlučiti što od toga želite.

Jednom kada odlučite kakvu interakciju želite sa svojom publikom, odnosno kakvu stopu povrata, tada trebate odlučiti koje društvene mreže ćete koristiti. Naravno, podrazumijeva se da odaberete one koje pružaju to što tražite.

 

Stopa povrata obično ovisi o pet glavnih čimbenika:

1. Odabrana društvena mreža

Odaberite društvenu mrežu na osnovu lokacije i tipa publike. Primjerice, ako prodajete lokalno proizvode poput nakita, odjeće, torbica i drugih vizualnih proizvoda, najbolji izbor društvenih mreža su Facebook, Instagram i Pinterest.

2. Proizvod ili usluga koja se nudi

Kvaliteta i karakteristike proizvoda ili usluge koja se nudi mogu predstavljati veliku razliku u rezultatima. Proizvod bogat raznim koristima za korisnike i podržan brojnim zadovoljnim korisnicima privući će puno pažnje bez obzira je li nov na tržištu ili ne.

3. Kvaliteta, jasnoća i intenzitet prezentiranog sadržaja na društvenim mrežama

Izvanredan proizvod s lošom prezentacijom vrlo vjerojatno neće privući željeni i mogući broj korisnika. Ne samo da će izgubiti korisnike, već će i upropastiti prvi dojam branda.

4. Odnos cijene i vrijednosti

Društvene mreže sadrže sve vrste kupaca i mogu prodati bilo što od jedne kune, pa do milijun kuna (i više).

Pitanje je: da li vaš proizvod jasno pokazuje svoju vrijednost?

Društvene mreže pune su impulzivnih kupaca koji žele vidjeti što je novo i bolje na tržištu. Zato trebate pokazati zašto je vaš proizvod ili usluga bolji od drugih, kakvu će promijenu donijeti u njihov život i rutinu. Naglasite njegovu vrijednost i cijena više nije prioritet.

5. Potreba za proizvodom ili uslugom koja se nudi

Postoje dvije mogućnosti. Ili postoji potreba za prizvodom/uslugom ili trebate stvoriti potrebu za proizvodom/uslugom. Prvi scenarij zahtijeva mnogo prezentacije i promoviranja, dok drugi zahtijeva mnogo vremena, strpljenja i sadržaja, zajedno sa snažnom strategijom kako bi se uveo proizvod ili usluga na tržište.

Ako postoji potreba, korisnici će sami pronaći proizvod/uslugu. Zato je potrebno pažljivo odabrati pravu društvenu mrežu s publikom u kojoj postoji takva potreba.

 

3. Pratitelji i angažman

Ako morate birati između broja pratitelja i njihovog angažmana pri odabiru društvenih mreža, uvijek odaberite onu s više angažmana.

Od društvene mreže do profitabilnog poslaDruštvena mreža gdje postoji interakcija o zanimljivom sadržaju i razgovoru donijet će veći povrat uloženog vremena, novca i truda. Ova interakcija svakako ovisi o tome koliko je sadržaj zanimljiv.

Primjerice, Twitter prima relativno više komentara i pitanja u smislu aktivnog angažmana u odnosu na Facebook koji prima više “lajkova”, odnosno reakcija.

 

4. Preferencije korisnika

Prije odabira društvene mreže, za najbolji uvid potrebno je prvo utvrditi preferencije korisnika. Koliko vremena provedu online, jesu li više vizualni ili tekstualni tipovi, kakav je njihov životni stil, kakva je njihova interakcija s brandovima.

Osim pravilnog odabira društvene mreže, ove informacije pružaju bolji uvid u potrebe korisnika i kako to možete iskoristiti za poboljšanje proizvoda/usluge i marketinške strategije.

Evo nekih savjeta kako potaknuti interakciju s publikom na društvenim mrežama:

  • provedite anketu o preferencijama i mišljenjima publike
  • objavite video koji simulira reakciju na proizvod/uslugu ili iskustvo s brandom
  • postavite pitanje u okruženju poput foruma
  • započnite natjecanje

 

Ako ozbiljno želite investirati svoj novac i vrijeme u društvene mreže, pokrenuti svoj online posao, tada trebate imati na umu navedena 4 faktora i već vam je olakšan put od društvene mreže do profitabilnog posla.

U slučaju da želite saznati više o tome kako možete izgraditi svoj posao putem internet marketinga, pročitajte koje vam sve opcije stoje na raspolaganju. 

Također, za najbolji način pokretanja online posla i kako možete izgraditi profitabilan posao u kratkom razdoblju, predlažemo edukaciju koja svakog suradnika vodi korak po korak do uspjeha.

 

Svidio vam se članak Od društvene mreže do profitabilnog posla?

Pročitajte kako možete ostvariti svoje snove uz ONLINE posao.

 

 

NARUČITE FOREVER LIVING PRODUCTS U VAŠOJ ZEMLJI!

 

UK USAAUSTRALIA
CANADACZECHGREECE
LUXEMBOURGBELGIUMSPAIN
NEW ZEALANDNORTHERN IRELANDNETHERLANDS
IRELANDSLOVAK REPUBLICPORTUGAL

DOSTAVA U ROKU  2 RADNA DANA!

Napomena:

Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products.

Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju.

Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

 

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.